Nieuws

Kandidaten gevraagd voor gemeenteraden Hillegom, Lisse en Teylingen

GroenLinks Bollenstreek nodigt je uit om je kandidaat te stellen voor de functie van raadslid (of lijsttrekker) voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in HILLEGOM, LISSE of TEYLINGEN. Na het zenden van een email ontvang je een profielschets, de gevraagde competenties en een aantal andere functievereisten.

Mocht je zelf geen kandidaat willen zijn maar wel iemand weten die volgens jou een geschikte kandidaat zou kunnen zijn voor GroenLinks, ook al is hij/zij nog geen lid van Groen Links, wil je hem/haar hier dan op attent maken?

De termijn van kandidaatstelling opent vandaag (datum mail) en sluit op 23 oktober 2017. Je kunt solliciteren door een toelichting op je motivatie met CV op te sturen of door een mail met je motivatie, informatie over je competenties en eventuele bestuurservaring. Je kunt je mail sturen aan: groenlinks@bollenstreek.nl. Heb je nog specifieke vragen voor je eventuele kandidaatstelling kun je bellen naar Lydia de Heij, 0252420690 of haar mailen via lheij@xs4all.nl.

Diegenen die zich kandidaat stellen krijgen een zogenaamd bewilligingsformulier toegestuurd, waarin je je verbindt aan de statuten en het huishoudelijk reglement van GroenLinks en de terugroepingsprocedure. Ook kun je hierbij aangeven vanaf welke plek op de lijst je beschikbaar bent.

Na 23 oktober doet de kandidatencommissie een voordracht van geschikte kandidaten voor de kandidatenlijst aan het bestuur en daarna aan de algemene ledenvergadering van (eind) november.

VVD stelt vragen over files op N208

Kruising N208/Olympiaweg

GroenLinks in Hillegom is verbaasd over vragen die de VVD stelt over de gevolgen van het beleid van haar eigen wethouder. GroenLinks had eerder gewaarschuwd tegen de plannen voor de kruising N208/Olympiaweg.

Lees verder

GroenLinks praktisch in het kort:

GroenLinks in Hillegom kiest in haar verkiezingsprogramma 2014 – 2018 voor: groen, zorg, werk en een betrokken bestuur. Als u in het stemhokje straks uw stem aan ons gunt dan is het goed om te weten waar wij voor staan. Daarom leggen we hier uit wat onze mening is bij een paar voor Hillegom belangrijke onderwerpen.

Lees verder

PVDA en GROENLINKS gaan samen bij gemeenteraadsverkiezingen Lisse

Partij van de Arbeid en GroenLinks hebben de handen ineen geslagen om bij de komende verkiezing en in de gemeenteraad van Lisse samen op te trekken. Dat werd besloten tijdens een gezamenlijke ledenvergadering. Daar werd ook het verkiezingsprogramma “Samen voor een duurzaam en sociaal Lisse” vastgesteld. Guus Mesman werd gekozen tot lijsttrekker van de combinatie PvdA-GroenLinks.

Lees verder